Wilt u meer informatie over brandwerend glas?

Neem dan contact op met ons op >>>

Brandwerend glas

Brandwerend glas is een veiligheidsglas met een brandvertragende werking dankzij één of meerdere tussenlagen. In geval van brand houden deze tussenlagen vlammen, rook en gas tegen en zorgen ze als het ware voor een isolerend schild dat brandvertragend werkt. Het glas zorgt ervoor dat het vuur zich niet kan uitbreiden. Bovendien blijft het langer dan gewoon glas intact, zodat u veilig uw woning kunt verlaten. Wacht niet tot het te laat is en maak uw woning of bedrijfspand meteen brandveilig! Van Essen Glas is uw specialist op het gebied van brandwerend glas.

Soorten brandwerend glas

Er bestaan verschillende soorten brandwerend glas. Deze zijn onder te verdelen in twee hoofdgroepen; enkelbladig brandwerend glas en meerbladig brandwerend glas. Onder enkelbladig glas vallen bijvoorbeeld draadglas, spiegeldraadglas en voorgespannen glas met of zonder brandwerende coating. Meerbladig brandwerend glas is verkrijgbaar in een opschuimende en niet opschuimende uitvoering.

Brandwerend glas kan gecombineerd worden met isolatieglas, zon- of geluidswerend glas en veiligheidsglas. De verschillende soorten brandwerend glas hebben allemaal hun eigen specificaties, lichtdoorlatendheid en isolatiewaarden. Ook is de beglazing gebonden aan bepaalde afmetingen.